Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Építészeti és képzőművészeti példa: Kada Elek Kecskemétje

A Szecessziós Magazin, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Petőfi Kulturális Ügynökség által szervezett, Kecskemét szecessziós építészetéről és díszítményeiről szóló konferencia 2. előadása.

Sümegi György szakértő előadásában a résztvevők betekintést nyerhettek a város szecessziós korszakának legfontosabb időszakába, ahol a művészet és az építészet egyedülálló módon fonódik össze.

A városháza nem csak építészeti remekműve, hanem a kecskeméti szecessziós korszak meghatározó eleme is. Az épület megalkotásában részt vevő polgármester és az építészetben megnyilvánuló történeti szemlélet kiemelt szerepet játszott a város kulturális életében.

Az előadás fő témái között szerepelt a Kecskeméti Művésztelep, amely nem csak egy alkotói közösség volt, hanem a magyar művészet egyik jelentős fejezetének kiindulópontja. Megismerhettük, hogyan adott otthont ez a telep a kor kiemelkedő művészeinek, akik a szecessziós stílusban hoztak létre maradandó alkotásokat.

A Művésztelep története egyedülálló betekintést nyújt abba, hogyan hozták össze a kor kiemelkedő művészeit, hogy közösen alakítsák a magyar művészet jövőjét. A művésztelep programjában a képzőművészet mellett az iparművészet is fontos szerepet kapott, így a kerámia, a szőnyegszövés és a könyvtervezés is helyet kapott a művészek munkájában.

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .