Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Zaboreczky Ferenc építőmester tevékenysége és szerepe Kecskemét századfordulós fejlesztésében

A Szecessziós Magazin, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Petőfi Kulturális Ügynökség által szervezett, Kecskemét szecessziós építészetéről és díszítményeiről szóló konferencia 3. előadása.

Somogyi Botond építészmérnök bemutatta Zaboreczky Ferenc életművét. Az előadás során megismerhettük ezt a kivételes építőmestert, aki számos jelentős kecskeméti épület megalkotójaként vált ismertté.

Zaboreczky Ferenc 1892 és 1935 között dolgozott Kecskeméten, és munkássága alapvetően befolyásolta a város arculatát.

Somogyi Botond felvázolta Zaboreczky karrierjének kezdetét, aki építőmesterként számos vidéki projektben vett részt, mielőtt Kecskemétre érkezett. Kiemelte azokat a munkákat, amelyek Zaboreczky nevét beírták a magyar építészettörténetbe, köztük a kecskeméti városháza építését, amely a lechneri gondolatokat és szellemiséget tükrözi.

Az előadás során külön figyelmet fordított Zaboreczky szerepére a város iparosításában is, bemutatva, hogyan járult hozzá a kecskeméti konzervgyár és egyéb ipari létesítmények építéséhez. Az előadás során megjelentek azok a művek, amelyek Zaboreczky nevéhez fűződnek, legyen szó akár tervezésről, akár kivitelezésről.

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .