Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

A kecskeméti református Újkollégium dekorációs programja

A Szecessziós Magazin, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Petőfi Kulturális Ügynökség által szervezett, Kecskemét szecessziós építészetéről és díszítményeiről szóló konferencia 5. előadása.

Székely Gábor előadása a kecskeméti szecessziós építészet egy jelentős eleme, a református Újkollégium épületének történetét és stílusjegyeit tárgyalja. Az előadásban az építés történeti és kulturális hátterét mutatja be, különös tekintettel a századfordulón jellemző építészeti és társadalmi hatásokra. A kollégium tervezésének és építésének folyamatát elemzi, a korabeli építészeti trendekkel, mint a szecesszió és a nemzeti romantika, valamint a magyar és nemzetközi kontextusban lévő stílusokkal összefüggésben. Kiemeli az építészeti és dekoratív elemek összehangolását, valamint vizsgálja az oktatási és közösségi funkciók összefüggéseit.

Az előadás részletesen ismerteti az épület dekoratív programját, az anyaghasználatot, és az építészet koncepcionális megközelítését, amelyben a helyi kultúra és hagyományok tükröződnek. A kollégium építése során felmerülő kihívásokat és a megoldásokat is tárgyalja, beleértve az állami támogatások és az egyházi döntések szerepét.

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .