Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Az örök Változatosság

A Szecessziós Magazin, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Petőfi Kulturális Ügynökség által szervezett, Kecskemét szecessziós építészetéről és díszítményeiről szóló konferencia 6. előadása.

Bálint Imre előadásában hangsúlyozta az építészet fontosságát, különösen a szecesszió szerepét Magyarországon. Az épületek nem csak funkcionálisak, hanem esztétikai értékekkel és lelkiséggel is bírnak. A templomokban az Isten jelenléte, míg a városházákban a nemzeti tudat tükröződik. Előadásának egy része az általa szerkesztett, online Szecessziós Magazinról szólt, amely bemutatja Kecskemétet és más városokat a szecesszió szemszögéből. A Magazin napóra funkciója technikai lehetőség, amellyel meghatározható az optimális idő egy-egy épület fényképezéséhez.

Az építészet szépsége és funkciója az emberi psziché fontos részét képezik. A szépség iránti igény már az állatvilágban is felfedezhető, és genetikailag kódolt. Az előadó példákkal illusztrálta, hogy az építészetben a szépségnek hogy látszik a meghatározó szerepe, sőt templomok esetén lelkiséget, és például városháza esetén akár a nemzeti tudatot és értékeket hordozzák…

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .